Канадски изследователи тестват плода акай бери, популярна супер храна, като средство за предотвратяване

...
Канадски изследователи тестват плода акай бери, популярна супер храна, като средство за предотвратяване
Коментари Харесай

Супер храна може да се окаже лек за COVID-19 |

Канадски изследователи тестват плода акай бери, известна супер храна, като средство за предотвратяване на най-тежките признаци на COVID-19, съобщи Франс прес.

Предишни изследвания са установили, че дестилат от акай бери може да действа като инхибитор на възпаления, което според специалистите може да помогне за потискането на остри възпалителни реакции, породени от ковид.

Заради продължаващата циркулация на вируса по света, експертите отбелязват, че той може да провокира остри възпаления и да докара до здравни затруднения.

Майкъл Фарку от университета на Торонто и колежката му Ана Андреаса, които от пет години учат резултата от акай бери върху възпалителната реакция, са решили да тестват успеваемостта му против COVID-19.

" Акай бери е на ниска цена, безвреден и наличен за всички плод, тъй че си коства да опитаме ", споделя Фарку.

За задачите на проучването експертите са заели 580 души с положителни тестове за ковид от Канада и Бразилия, където се отглежда плодът. Половината от тях одобряват дестилат от акай бери, останалите - плацебо.

Изследователите се надяват, че в случай че ефикасността му бъде доказана, ранното включване на плода може да защищити от най-тежките и потенциално смъртоносни признаци, свързани с COVID-19.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР